GÜZELLİK

JAPON KADINLARIN GÜZELLİK SIRRI

11 Ağustos 2017

Eğer kamelya sizin için sadece Coco Chanel'in ilham aldığı bir çiçekse, çok şey kaçırıyorsunuz demektir.

Son zamanlarda iyiden iyiye güzellik ritüellerimiz kozmetik mağazalarından aktarlara kaymış durumda. Karışımlar, yağlar, çaylar derken güzellik ve bakım ritüellerimiz geleneksel reçeteleri takip eder oldu. Bu sefer sizi ciltleri ile ünlü Asyalı kadınların yüzlerce yıllık bir sırrı ile tanıştırıyoruz, kamelya yağı.  

Saçlardan strese, cilt kuruluğundan kansere kadar pek çok faydası bulunan kamelya yağı, Japonların henüz kışın kamelyalar çiçek açmadan önce topladıkları çekirdeklerden elde ediliyor. Japoncada Tsubaki yağı olarak da bilinen kamelya yağı, aslında ilk olarak yemeklerde sağlıklı bir yağ alternatifi olarak tercih edildiyse de Japon kadınların saç ve cilt için güzellik ve bakım rutinlerine girmesi çok sürmemiş. 

Peki, bu yağı bu kadar özel yapan nedir?

Nemlendirici: Araştırmalar kamelya yağının kolayca emilmesi ve nemi korumasına yardımcı olma özelliği ile etkili bir nemlendirici olma özelliği taşıdığını gösteriyor. Ayrıca kırışıklıkları azaltarak cildinizin genç ve sağlıklı hissetmesine de yardımcı oluyor.

Saç Bakımı: Kamelya yağı cilt kadar saçlar için de faydalı. Geleneksel kullanımda saçları güçlendirip iyileştirme etkisi bulunan yağ, kepeğe, saç uçlarındaki kırıklara da iyi geliyor.

Bağışıklık Sistemi: Japonların mucize yağı sadece güzellik ve bakım için kullanılmıyor. Kamelya yağı bağışıklık sistemini güçlendirerek bakteriyel enfeksiyonlara karşı da sizi koruyor.

Yara İyileştirici: E vitamini zengini olan bu tesirli yağ, kan akışını düzenleyerek yaraların iyileşmesini ve yeni hücre oluşumunu sağlıyor. Yaralar, kesikler ve morarmalarda uygulayacağınız küçük ölçüde kamelya yağı sizi hem enfeksiyonlara karşı korur hem de yara izlerinin azaltır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

YORUMLAR